Tófólia

Gyepszőnyeg                                    e-mail: info@tofolia.com  /  telefon: 06 (1) 700 42 00

Gyepszőnyeg 97

Gyepszőnyeg a tofolia.com-tól 2015-ben is.

A gyepszőnyeget közvetlenül a termelőtől szerezzük be az Ön megrendelésének pillanatában. 
Így Önnek mindig a legfrissebb és legjobb minőségű gyepszőnyeget szállítjuk ki.

bízza profikra........                                                                                                          tofolia.com csapata
Gyepszőnyeg
kalkulátor
A méret: () m
B méret: (5) m
Kiszállítás
(360ft / km)
100m2 gyepszőnyeg:0 Ft+áfa
igen kiszállítás 0 Ft+áfa
összesen:0 Ft+áfa
Szállítási adatok
megrendelem
Gyepszőnyeg 98
Gyepszőnyeg 99
Gyepszőnyeg 100
Gyepszőnyeg 107
  Pár óra alatt kész gyep az otthonában! A leterítésben szakembereink segítenek. Ennek költsége 300 Ft / négyzetméter.

Számolja ki kalkulátorunkkal a gyepszőnyeg árát és szállítási költségét. Ha beírja a település nevét, ahová a szállítást kéri azonnal megtudhatja mennyibe kerül. A gyepszőnyegnél helyszíni átvétel nem lehetséges, mert csak így tudjuk garantálni a gyepszőnyeg frissességét!

A vásárolható legkisebb négyzetméter: nincs megkötés

Nagyobb mennyiség esetén kérje kedvezményes egyedi árainkat.

A gyepszőnyegről röviden

Tófólia ikon A gyepszőnyeg a lehető legjobb és a leggazdaságosabb módja a gyönyörű gyep telepítésnek. A gyepszőnyeg legyökerezéséhez kedvező időjárási viszonyok között 2 hét szükséges. A fűmag vetésnek minimum 2 hónapra és rengeteg öntözésre, tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy igénybe lehessen venni. A fűmaggal telepített gyepet a vetés után csak a következő szezonban használhatjuk. A gyepszőnyeget tekercsekben szállítjuk, melynek lerakása után azonnal élvezhető a pázsit látványa és funkcionalitása is.

Fűmagok: angol perje, vörös csenkesz, réti perje

Méret és súly

Tófólia ikon
A tekercsek mérete:

1m * 0,5m 
2 tekercs 1 négyzetméter

Súly: 25 kg / m2

Szakszerű terítés

Tófólia ikon Leterítésben szakembereink segítenek.

Ennek költsége 300 Ft/m2

Az ár csak a leterítésre és hengerelésre vonatkozik.

Gyeptrágya és vakondháló

Tófólia ikon BIOPON tápoldat gyephez 500ml
Ára: 890 Ft / 0,5 liter

Vakondháló:  150Ft/m2

Fűnyírás 

Tófólia ikon A fűnyírás elősegíti a gyep sűrűsödését, erősödését, terhelhetőségét. Ezért rendszeresen vágjuk, hetente 3,5-5 cm nagyságra. Minden nyírás alkalmával a levelek hosszának maximum 1/3-át szabad levágni. Az ennél nagyobb vágást már a gyep nehezen viseli el, hiszen a tápanyagokat nem a gyökérzetben raktározza, hanem a leveleiben. A tapasztalat azt mutatja, minél gyakoribb a nyírás, annál szebb és egészségesebb lesz a gyep. 

Első nyírás: kb. 6-8 nap után, amikor a fűszálak kezdenek megdőlni (vágási magasság 5 cm)

Következő nyírás: kb. 2-3 nappal az első nyírás után (vágási magasság kb. 4cm)

Rendszeres nyírás: tavasszal, amikor a legintenzívebben fejlődik a gyep legalább hetente vagy 4-5 naponként (vágási magasság 3,5- 4 cm, árnyékban 5-6 cm), fűnyírást végezzünk.

A tavaszi szezonon kívüli időszakban a pázsit fejlődésének függvényében 6-7 naponként.
A nyári nagy melegekben a késő esti fűnyírás után öntözzük meg a gyepet.

Öntözés

Tófólia ikon A lefektetett gyepszőnyeget azonnal alaposan be kell öntözni (kb. 25 liter víz/m2). 
Fontos az ellenőrzés, ezért emeljük fel a gyepszőnyeget és nézzük meg, hogy a gyepszőnyeg alsó rétege és az alatta lévő talaj is átnedvesedett-e. 

A leterítés utáni 6. héttől kezdődően a gyepszőnyeget elegendő hetente 2-3-szor öntözni 25-30 l/m2 vízmennyiséggel (nagy kánikulában és szárazságban lehet sűrűbben, akár naponként locsolni).
A gyep öntözésének a legalkalmasabb ideje a hajnali órák, ilyenkor alacsony a párolgás. 

Műtrágyázás

Tófólia ikon A frissen leterített gyepszőnyegre kb. 4-6 héttel a leterítés után locsoljon 2 Liter / 10 négyzetméter úgynevezett fejtrágyát. (Javaslatunk: Biopon gyeptrágya, kérje kollégáinktól). A műtrágya kilocsolása után a gyepet azonnal locsolja meg kb. 10-15 liter/m2 öntözővízzel. Ha nem műtrágyázzuk a gyepet, akkor előbb-utóbb meggyengül és ellephetik a mohák és a gazfélék. A gyepnek három alapvető elemre van szüksége: nitrogén, foszfor, kálium.
Tavasszal nagyobb mennyiségben juttassunk ki nitrogénben gazdag gyeptrágyát. Ősszel pedig káliumban gazdag műtrágyát adjunk gyepünknek. Évente 3x érdemes gyeptrágyázni (március, június, szeptember).
A nitrogéntartalmú gyeptrágya adagolására egész évben szükség van.

Gyepmohásodás, gyepszellőztetés

Tófólia ikon A gyep mohásodását általában a talaj tömörödése okozza. A mohák ellen hatásos védekezés a gyepszellőztetés. A gyepszellőztetést tavasszal márciustól-májusig, vagy ősszel augusztustól-szeptemberig végezzük.
A gyepszellőztetés és a gyeptrágyázás után fontos az alapos öntözés.

Gyepszőnyeg telepítési útmutató

Tófólia ikon
1. A terület felmérése 

A szükséges gyepszőnyeg-mennyiség felméréséhez mérje le a füvesítendő területet és készítsen rajzot. A kert tagoltságától függően vágási veszteség keletkezhet, ezért érdemes 3-5%-kal több gyepszőnyeget rendelni. A füvesítés hosszú időre szól, ezért jelentős anyagi áldozatot igénylő beruházás.
Kalkulátorunkkal egyszerűen kiszámolhatja és megrendelheti gyepszőnyegét! 

2. A terület gyommentesítése 

Gyepszőnyeg fektetés előtt 3-4 héttel távolítsa el a korábbi gyepfelületet, végezzen teljes gyomirtást. Gyomirtásra a legoptimálisabb időpont a hajnali vagy a késő esti órák. 10-15 nap után a gyomos felület elpusztul, ekkor távolítsa el.  

3. Tereprendezés 

Ahhoz, hogy a gyepszőnyegünk gyorsan és biztonságosan legyökeresedjen, jól megművelt, fellazított, kövektől és gyökérdaraboktól megtisztított talajra van szükségünk.
Ezért a gyepszőnyeg lefektetése előtt lazítsa fel a talaj felső 10-15 cm-es rétegét. Tavaszi füvesítés esetén még ősszel feláshatjuk a területet, mert télen általában esik annyi csapadék hogy a talajunk jól visszatömörödjön. Ha már csak a  tavaszi időszakban tudunk hozzákezdeni a füvesítés előtti munkákhoz, akkor kerüljük a mélyebb lazításokat, mert a talajunk már nem tud kellőképpen visszatömörödni, így egyenetlen lesz a talajfelszín. A rotálással a felső réteg 10-15 cm -ét munkáljuk meg, amelyet még könnyen vissza tudunk tömöríteni. A rotálással egy időben bejuttathatjuk a szükséges tápanyagokat is a talajba komposzt, tőzeg, szerves-trágya vagy egyéb szerves anyag formájában. A tápanyagok kijuttatásában nagyon fontosak a következő makroelemek (nitrogén, foszfor, kálium). Fontos a talaj visszatömörödése, ezért többször végezhetünk hengerezést. A gereblyézés, hengerezés és a tápanyag bedolgozása után fontos a talaj lépésálló tömörségének elérése. Figyelembe kell vennünk még a gyepszőnyeg vastagságát, ami 2,5 cm. 

4. Telepítési folyamat  

A gyepszőnyeg telepítésénél figyelembe kell vennünk az extrém körülményeket, ezért nagyobb odafigyelésre van szükség. A nyári nagy melegben többet kell öntözni. Ilyenkor a terítést is gyorsabban el kell végezni, hiszen a tekercsben álló gyepszőnyeg hamar befülledhet. A befülledés ellen árnyékolással tudunk védekezni. A tekercsben álló gyepszőnyeget tilos öntözni. A leszállított gyepszőnyeget 24-36 órán belül le kell rakni. Ha ez nem lehetséges, akkor a tekercseket terítsük ki és tartsuk folyamatosan nedvesen. A gyep telepítésekor a talaj legyen nedves (nem sáros). A kézzel könnyen mozgatható tekercseket a területre fektetjük. A gyepszőnyeg csíkokat lehetőleg szorosan kötésbe rakjuk le. A gyep éles késsel könnyen vágható ezért a hiányzó részeket beszabással pótolhatjuk.

5. Hengerezés 

A lerakás után könnyű hengerezéssel gondoskodjunk róla, hogy a gyepszőnyeg mindenhol érintkezzen a talajjal.  

6. Öntözés 

A gyepszőnyeget hengerezés után 30 percen belül alaposan öntözzük meg kb. 25l/m2 vízmennyiséggel. Ellenőrizzük, hogy az öntözés alatt a talaj is átnedvesedett. 
Nyári melegben ügyeljünk arra, hogy a locsolást inkább a reggeli, esetleg a délutáni órákban végezzük. A nappali öntözések pazarlók, a nagy párolgási veszteség miatt. Az esti öntözés nem javasolt, mert a túl nagy meleg miatt az esti órákra befülledt fű érzékeny a gombás fertőzésekre. 
A lerakás utáni két hétben naponta szükséges öntözni, melyet a későbbiekben heti 3 alkalomra csökkenthetünk.  

7. Első nyírás 

A gyepszőnyeg első nyírását a telepítés után egy héttel lehet végezni. Ilyenkor a fű még nem gyökeresedett le teljesen, ezért óvatos munkavégzés szükséges. Az első nyírás magassága kb. 3,5 cm legyen, nyáron kb. 1 cm-el növeljük ezt a magasságot.

  Telepítés után azonnal használatba vehető a gyepszőnyeg.


Közterületek, sportpályák esetén évszaktól függően kb. 4-6 hetet szükséges várni.tofolia.com csapata

Az oldalon feltüntetett árak nettó árak és nem tartalmazzák az ÁFA-t.

A mentés sikeres volt!

Köszönjük megrendelését!

Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.